Wij kunnen natuurlijk zelf vertellen wat de voordelen zijn van het volgen van onze flexibele leerroute, maar het is veel krachtiger om vanuit een kandidaat te horen waarom zij hiervoor heeft gekozen.

Een van de mbo-verpleegkundigen die wij begeleiden tot het hbo-diploma verpleegkunde is Nikkie Verhoeven, mbo-verpleegkundige bij een kleinschalige woonzorginstelling. Zij vertelt het volgende over haar keuze voor het volgen van het flexibele leertraject bij OnderwijsPro:

‘Ik zal me even kort voorstellen. Mijn naam is Nikkie Verhoeven en als verpleegkundige ben ik werkzaam in een kleinschalige woonzorginstelling. Werken in een kleinschalige woonzorginstelling betekent dat ik diverse taken uit moet voeren. Ik sta als mbo-verpleegkundige aan het bed, maar ik heb ook veel taken op kantoor. De administratie wordt alleen maar meer.

Eind vorig jaar ben ik erover na gaan denken om de hbo-opleiding tot verpleegkundige te gaan volgen. Een aantal vriendinnen van mij zijn na hun mbo-verpleegkundige opleiding ook verdergegaan om voor hbo-verpleegkundige op te gaan. Er wordt steeds vaker niveau 6 verpleegkunde gevraagd, wat ik zeker belangrijk vind. Ook wil ik in mijn werk niet afhankelijk zijn van anderen die wel een hbo-diploma hebben. Wat mij ervan weerhield was het weer naar school moeten voor een dag in de week. Ik beheers namelijk al veel hbo-vaardigheden en een dag in de week naar school is niet wenselijk bij een tekort aan mensen in de zorg.

Op een gegeven moment heb ik toch besloten om ook het hbo-diploma verpleegkunde te willen behalen en ben ik gaan zoeken naar de mogelijkheden. Ik heb in ons lerend netwerk de vraag neergelegd op welke manieren ik een hbo-opleiding kon behalen. Zo kwam ik te weten dat er mbo-verpleegkundigen bij andere kleinschalige woonzorginstellingen in het lerend netwerk bij OnderwijsPro begeleid worden tot het hbo-diploma. Zij vertelden mij dat het fijn werkt; je hoeft niet naar school en krijgt goede begeleiding op de werkplek.

Inmiddels ben ik gestart met het flexibele leertraject van OnderwijsPro en dit verloopt goed. Ik vind het een groot voordeel dat ik niet meer naar school hoef en mijn bewijsstukken in de praktijk kan verzamelen.”

Meer informatie?

Nieuwsgierig geworden na het lezen van de ervaring van Nikkie? En meer weten over de flexibele leerroute of vrijblijvend informatie aanvragen? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

Sylvia Kasperink
Onderwijskundige en begeleider cursisten in de flexibele leerroute.